Ciuperci - Morile
Morile sunt ciuperci de primăvară cu un capac alveolat de culoare brun deschis, cu picior alb și pulpă albicioasă. Morile sunt comestibile excelente, cu condiția să fie gătite suficient.
Sfaturi de preparare
Ciupercile de pădure provenite din natură, deși controlate la recoltare și la ambalare, trebuie curățate respectând principiile următoare:
- Tăiați 2-3 mm din picioare
- Periați delicat ciupercile, capacul și lamelele cu ajutorul unei pensule mici pentru a le curăța de eventualele spini sau crenguțe prezente.
- Spălați doar dacă este necesar (prezența pământului) trecând ciupercile sub apă sau ștergându-le delicat.
Gătire: întotdeauna prăjiți-le la "foc iute" în tigaie și consumați-le crocante, de preferință.
Sfaturi de conservare
Morile pot prezenta caracteristici diferite în funcție de perioada de recoltare sau de proveniență. Din acest motiv, ne străduim întotdeauna...